• Obnovljeno strelišče v Gornji Radgoni

  • Svetovni pokal Egipt 2021

  • Milan Svetec med pripravami v strelskem centru Gaj.

  • 19. Pokal mesta Gornja Radgona

V Novi Gorici je med 17. in 18. julijem potekalo finale državne lige v kategoriji olimpijski trap. Na tekmovanje se je uvrstilo 10 najboljših ekip po petih krogih lige ter po devet najboljših posameznikov iz obeh ločenih lig (vzhod, zahod). Na tekmovanju se je pomerilo 39 tekmovalcev (19 iz prve lige in 20 iz druge lige). Vreme je bilo ves čas spremenljivo, predvsem oblačno, zato rezultati niso tako visoki kakor bi bili ob stabilnih razmerah.
Največ uspeha na tekmovanju so bili deležni člani ŠSD Radgona (Kostanjevec, Svetec, Pelcl), ki so zmagali v ekipni konkurenci, kjer so vodili od začetka do konca. Nastreljali so 332 tarč in drugo uvrščeno ekipo SD Š. Kovač M. Sobota (Maček, Pap, Pojbič) premagali za šest ter tretje uvrščeno ekipo SD Vrhnika (Vatovec, Macur, Hozjan) za 10 zadetkov.
V prvi državni ligi se je v finale s prvim rezultatom 117 zadetkov uvrstil naš olimpijec Boštjan Maček, drugo mesto je v predtekmovanju zasedel Tadej Kostanjevec s 115, tretji je bil Denis Vatovec s 114 zadetki, sledili so Blazinšek (Ormož) s 113, Lepen (Ormož) s 112 ter Lupše (Kunšperk) s 110 zadetki. Enako število zadetkov kot Lupše je zbral tudi Žan Šfiligoj, vendar je bil pri razstreljevanju za vstop v finale neuspešen. Po koncu finalne serije je največ zadetkov zbral Tadej Kostanjevec pred Denisom Vatovcem in Boštjanom Mačkom s čemer je trenutno »udarna« trojica potrdila primat reprezentantov. Četrto mesto je zasedel Rajko Lupše, peti je bil Tomaž Blazinšek in šesti Matjaž Lepen.

V drugi ligi je bil v predtekmovanju najbolje uvrščen Iztok Topolovec (Kungota), ki je zbral 111 zadetkov, drugi je bil Milan Svetec (Radgona) s 110 zadetki, tretji Robert Delorenzo (Olimpija) s 108, četrti Milan Pelcl (Radgona) s 107, peti Jernej Suša (Rudar Globoko) s 106 in šesti Matej Šfiligoj (Brda) s 105 zadetki. Slednji se je v finale  uvrstil v razstreljevanju s Sašem Hrovatom (Kunšperk). V finalu si je Svetec po 25 strelih nabral že pet zadetkov prednosti pred ostalimi in to prednost je nato ohranil vse do konca. Najbolj se mu je približal Jernej Suša, ki je zasedel končno drugo mesto, tretji pa je bil Milan Pelcl. Četrto mesto je pripadlo Iztoku Topolovcu, peti je bil Robert Delorenzo in šesti Matej Šfiligoj.

Rezultati

Finale lige trap 2021

Milan Svetec, 17.07.2021

V Ormožu je 14. in 15. avgusta potekalo tekmovanje v disciplini trap za nagrado Ormoža in memorial Stanka Viherja. Na tekmovanju je sodelovalo 28 strelcev in doseženi so bili dobri rezultati. To je bilo tudi zadnje tekmovanje na katerem so se lahko osvojile norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo čez slabe tri tedne v Rakičanu pri M. Soboti.

Tekmovalci so se po prvem dnevu razdelili v dve »jakostni« skupini. V skupini A je tako pred finalom zbral največ zadetkov Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je zadel 117 tarč, drugi je bil s 115 zadetki Iztok Topolovec (Kungota), po 113 zadetkov sta zbrala Jernej Suša (Rudar Globoko) in Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota), Branko Valenko (Ormož) je zadel 112 tarč, za vstop v finale pa sta se borila Rajko Lupše (Kunšperk) in Tomaž Blazinšek (Ormož), ki sta oba zadela po 111 tarč. Boljši je bil slednji in tako uspel nastopiti v finalu.

Tadej Kostanjevec je na koncu osvojil četrto mesto, zmagal pa je Branko Valenko pred Boštjanom Mačkom in Tomažem Blazinškom.

V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa Raj Gozd (Lupše, Maček, Hozjan), ki je zadela 333 tarč, drugi so bili strelci Ormoža (Valenko, Blazinšek, Hovnik), ki so zbrali 324 zadetkov, tretja pa je bila ekipa ŠSD Radgona (Kostanjevec, Svetec, Majcen), ki je zadela 319 tarč

Rezultati

 Milan Svetec, 17.08.2021

Na strelišču SD Trap Štefan Kovač M. Sobota v Rakičanu, je 13. in 14. marca potekal prvi pokal SZS v letu 2021. Na tekmovanju se je zbralo 24 strelcev in v slabših vremenskih razmerah so bili doseženi nekoliko nižji rezultati kot običajno.

Pred finalom je vodil Denis Vatovec (Vrhnika) s 111 zadetki, pred Žanom Šfiligojem (Brda) s 107, Tomažem Blazinškom (Ormož) in Tadejem Kostanjevcem (Radgona) s po 106 zadetki, peti je bil Miroslav Podpadec (Rudar Globoko) s 103 zadetki, šesti pa Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) s 101 zadetkom.
Tadej Kostanjevec, član ŠSD Radgona
V finalu se je prvi poslovil Tomaž Blazinšek in osvojil končno šesto mesto, peti je bil na koncu Žan Šfiligoj, ostali tekmovalci so bili po rezultatih blizu skupaj in v tretji fazi izločanja je ostal na četrtem mestu Miroslav Podpadec. Nadaljevali so trije, Maček in Kostanjevec sta bila poravnana, Vatovec pa je vodil za dva zadetka. V naslednji seriji petih strelov je Maček zgrešil dvakrat in se moral zadovoljiti s tretjim mestom, Kostanjevec in Vatovec pa sta nadaljevala s streljanjem za osvojitev prvih dveh mest. Vatovec, prej zelo suveren, je v končnici nekoliko popustil in Zmaga je pripadla Kostanjevcu, ki je tako zabeležil prvo zmago na prvem domačem tekmovanju v tej sezoni. Naslednje tekmovanje bo prvi krog lige trap, ki bo 27. marca.

Rezultati

Milan Svetec

V egiptovskem Kairu je bilo med 22. februarjem in 5. marcem 2021 tekmovanje za svetovni pokal v disciplinah na leteče tarče kjer so sodelovali tudi slovenski tekmovalci, ki nastopajo v disciplini trap. Med njimi naš tekmovalec Tadej Kostanjevec. Tekmovanja se je udeležilo šest predstavnikov Slovenije: Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota), Denis Vatovec (Vrhnika), Tadej Kostanjevec (Radgona), Ivan Krkač (Kunšperk), Tomaž Blazinšek (Ormož) in Aleš Hozjan (Vrhnika).

Svetovni pokal Kairo, Egipt

Med našimi tekmovalci je najbolje streljal dvakratni olimpijec Boštjan Maček ter na koncu zasedel visoko 4. mesto. To je njegova najboljša uvrstitev na svetovnih pokalih do sedaj. Tudi Tadej Kostanjevec je tekmoval dobro in med 52 nastopajočimi v konkurenci, zasedel 28. mesto in zadel 112 tarč (23, 21, 25, 23, 20). Reprezentanca v kateri je bil tudi Tadej je tekmovala tudi v ekipni konkurenci in se uvrstila v boj za bronasto medaljo, kar je bilo mogoče videti tudi v neposrednem prenosu po youtube kanalu. Naši so nastopili proti domačinom in žal niso mogli pripraviti presenečenja ter se morali zadovoljiti s četrtim mestom.

Youtube povezava - prenos Svetovni pokal Egypt

Rezultati

Milan Svetec

V minulem tednu smo izpeljali prvo kolo dopisnega tekmovanja ESC Air Cup "Shooting for All" z zračnim orožjem. Za sodelovanje smo se odločili skupaj s kluboma ŠSD Murska Sobota in SD Ljutomer. Od oktobra do februarja se bomo enkrat mesečno sestali na enem od klubskih strelišč in odstreljali 60 oziroma za punce 40 tekmovalnih strelov. Skupni rezultati tekmovalcev iz vse evrope se beležijo na spletni strani ESC na naslovu: https://esc-results.firebaseapp.com/#/results

Namen tekmovanja je popestriti treninge in jim dodati nekaj več tekmovalnega adrenalina.

Rezultati 1. turnir

Na elektronskem strelišču za zračno puško v Gornji Radgoni so člani Športno strelskega društva Radgona izvedli 21. Pokal mesta Gor. Radgona v streljanju z zračno puško v mednarodnem programu. Tekmovanje je potekalo v obliki dvodnevnega turnirja 06.10.-07.10.2017 in se sovpada v okvir praznovanja Občine Gornja Radgona. Tekmovanje je bilo hkrati tudi dobro merilo forme tekmovalcev pred bližajočim začetkom v tej strelski disciplini. Med 50 nastopajočimi tekmovalci je slavila lanskoletna zmagovalka Urška Kuharič iz Ormoža z nastreljenimi 621,2 kroga, pred Mitjo Černi iz Gančanov z 613,6 krogi in klubsko kolegico Petro Vernik z 612,5 krogi. Najboljši radgonski tekmovalec je bil Alex Rozman na 14.mestu z dosežkom 601,4 krogi. V ekipnem delu so že šesto leto zapored slavili tekmovalci iz SD Kovinar Ormož z 1837,6 krogi, pred ekipo SD Ljutomer Dolič z 1822,2 krogi in SD Koloman Flisar Tišina z 1807,0 krogi. Radgonska ekipa je v sestavi Alex Rozman, Žiga Prajndl in Matic Sapor zasedla 7.mesto z zadetimi 1792,1 krogi. Tekmovanje je bilo ponovno odsev dobre organizacije tekmovanja in dobrih pogojev tekmovalcev za doseganje zavidljivih dosežkov.

Davorin Slanič

REZULTATI

 


Športno strelsko društvo
RADGONATrg svobode 15c
9250 Gornja Radgona

(02) 564 14 20
041 935 095

ssd.radgona@siol.net

Davčna: 30146810
TRR:SI56 0312 2100 0000 637
SKB d.d.

 


ZGODOVINA


DRUŠTVO

OU Društva
Akti


POKAL RADGONE


REZULTATI

Pionirji
Mladinci
Člani
Trap


KOLEDAR


GALERIJA