• Obnovljeno strelišče v Gornji Radgoni

  • Svetovni pokal Egipt 2021

  • Milan Svetec med pripravami v strelskem centru Gaj.

  • 19. Pokal mesta Gornja Radgona

V Gornji Radgoni je bila 16. 1. 2016 uradna otvoritev novega adaptiranega 7-mestnega elektronskega strelišča za zračno orožje.

 

Vzor dobrega sodelovanja med športnimi društvi in občinami je nedvomno uspešno izpeljan projekt prenove in modernizacije strelišča za zračno orožje v Gornji Radgoni. Strelišče, ki so ga za svoje aktivnosti uporabljali člani Športno strelskega društva Radgona, je bilo že v zelo slabem stanju, in je komaj zagotavljalo kvalitetno izvajanje treningov streljanja in organizacije tekmovanj. Zato je Občina Gornja Radgona v sodelovanju s strelskim društvom pripravila projekt celovite obnove strelišča. Projekt s pripadajočo dokumentacijo je občina prijavila na javni razpis Fundacije za šport. Omenjeno sodelovanje je bil ključ uspeha, saj so z vlogo uspeli.  Obnovitvena dela so se izvedla od julija do novembra 2015. Finančna vrednost projekta je  znašala 65 tisoč evrov, od tega je Fundacija za šport prispevala 41 odstotkov, Občina Gornja Radgona pa 59 odstotkov. S tem uspešno zaključenim projektom so tako v Gornji Radgoni posodobili razpoložljivo športno infrastrukturo in Športno strelskemu društvu Radgona omogočili ustrezne pogoje za treninge in tekmovanja vseh selekcij društva, ki se ponaša tudi z odličnim podmladkom, saj so mladi strelci ŠSD Radgona lani celo osvojili naslov državnih prvakov.

Na otvoritveni slovesnosti ob uradni otvoritvi novega prenovljenega strelišča za zračno orožje z sedmimi elektronskimi tarčami in tremi avtomatskimi stezami so spregovorili tehnični vodja Športnega strelskega društva Radgona Davorin Slanič, sekretar Strelske zveze Slovenije Simeon Gönc in župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko.  Vsi govorniki so izpostavili pomen uspešnega sodelovanja med Društvom in Občino pri tako pomembnem projektu in bi moral postati vzgled dobre prakse. Župan je simbolično izročil ključe novega strelskega centra predsedniku radgonskega strelskega društva Alojzu Slaniču, prav tako pa  je sprožil tudi prvi strel na novem strelišču, in s tem uradno predal strelski objekt svojemu namenu oziroma tekmovalcem. Prav slednji so se nove pridobitve najbolj razveselili in v novem objektu odstreljali 4. krog 2. državne strelske lige SV, ki ga je organiziralo ŠSD Radgona.

Na sami otvoritvi, katere se je udeležilo kar precej gostov, je bilo presenetljivo tudi veliko število predstavnikov medijskih hiš, ki so s svojimi reportažami in prispevki pokrivali kar velik del javnega obveščanja. To ponovno potrjuje, da je tudi z mediji potrebno znati sodelovati, kar so oboji akterji uspešnega projekta tudi dokazali.

 

                                                                                                                                                             Davorin Slanič

 


Športno strelsko društvo
RADGONATrg svobode 15c
9250 Gornja Radgona

(02) 564 14 20
041 935 095

ssd.radgona@siol.net

Davčna: 30146810
TRR:SI56 0312 2100 0000 637
SKB d.d.

 


ZGODOVINA


DRUŠTVO

OU Društva
Akti


POKAL RADGONE


REZULTATI

Pionirji
Mladinci
Člani
Trap


KOLEDAR


GALERIJA